Υλικά: (για 4 άτομα)
- ½ κιλό πατάτες
- 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
- 100 ml ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Διαδικασία:
- Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε ρόδελες.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στις πατάτες και τις απλώνουμε σε ένα ταψί.
- Στο φλιτζάνι που έχουμε το ζεστό νερό προσθέτουμε το μελί, την μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τις πατάτες στο ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 70 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν οι πατάτες.
- Σερβίρετε και απολαύστε.