GR EN DE
Ψητό κοτόπουλο  με μέλι, ρίγανη  & λεμόνι

Ψητό κοτόπουλο με μέλι, ρίγανη & λεμόνι

Υλικά: ( για 4 άτομα)

  • 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/3 φλυτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη (ή ξεραμένη)
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
  • θαλασσινό αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C.
  2. Αναμείξτε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το θαλασσινό αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το χυμό λεμονιού, το μέλι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Σε ένα ταψί αφού απλώσετε ένα λαδόχαρτο τοποθετήστε τα φιλέτα το ένα δίπλα από το άλλο και αλείψτε με ένα βουρτσάκι και από τις 2 πλευρές.
  4. Ψιλοκόψτε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τη φρέσκια ρίγανη για να πασπαλίστε τα φιλέτα με αυτό.
  5. Ψήστε στους 180 °C. Για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
  6. Σερβίρετε και απολαύστε
Espa Banner