ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ
Περιγραφή
Ο καρπός είναι ελαφρώς σκληρός και τραγανός και αποπνέει ένα γλυκό άρωμα με ελαφρώς πικρές νότες στη γεύση. Είναι το ιδανικό συνοδευτικό ποτού και ταιριάζει τέλεια σε φρέσκες σαλάτες αλλά και σε καθημερινές γαστρονομικές παρασκευές.
-
Οι ελιές Καλαμών είναι μια καλή πηγή για:
- Βιταμίνες Ε, Κ, Β και Α
- Mονοακόρεστα λιπαρά οξέα
- Φυτικές ίνες και μέταλλα
- Ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο.
Περιέχουν επίσης φαινολικές ενώσεις, οι οποίες είναι φυσικά αντιοξειδωτικά τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό από τις τοξίνες και τις ελεύθερες ρίζες.